Griekenland

Griekenland vergelijk-vakantie.nl

 

Griekenland

Griekenland is een vakantieland die zeer populair is bij Nederlanders.
De belangrijkste redenen om Griekenland te bezoeken zijn het aangename klimaat, de cultuur, de relatief korte vluchttijd en de diversiteit van de vele Griekse eilanden. In totaal is Griekenland goed voor bijna vijftienduizend kilometer aan kustlijn, vooral door de vele eilanden die het land rijk is. Vrijwel elk eiland heeft haar eigen gezicht en daardoor ook een eigen publiek.
Kreta, Corfu, Rhodos en Samos zijn de meeste populaire eilanden

Documenten

Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist.
Voor het in- en uitvoeren van goederen gelden de E.U.-regels. Het invoeren van alle soorten drugs is strafbaar. Ook het uitvoeren van antieke voorwerpen is verboden.

Klimaat

Het grootste deel van Griekenland heeft een mediterraan klimaat dat zich kenmerkt door zachte winters en droge warme zomers. In de hoger gelegen delen van het binnenland kunnen er in de winters periodes voorkomen van kou en winterse neerslag. In sommige delen van Griekenland is het zelfs mogelijk om te wintersporten.

Winters weer
Sneeuwval is gedurende de wintermaanden niet alleen mogelijk op het vasteland, zelfs het eiland Kreta krijgt soms te maken met een laag sneeuw. De hoofdstad Athene wordt in de wintermaanden zelfs regelmatig lam gelegd door zware sneeuwval. Het weer kan dan ook weer heel snel omslaan waarbij de temperatuur binnen één etmaal tot boven de 10 graden kan stijgen en alle sneeuw weer net zo snel laat verdwijnen als dat hij gekomen is. Op de eilanden is het ’s winters vaak mild weer en liggen de temperaturen  meestal tussen de 5 en 15 graden.

Neerslag
De meeste neerslag in Griekenland valt in de winterperiode die loopt van november tot en met maart. De meeste neerslag valt dan in het noordwesten  van het vasteland en het zuiden van Kreta. Tijdens de zomermaanden valt er weinig regen in Griekenland en zijn langdurige periodes zonder neerslag meer regel dan uitzondering. Droogte is dan ook een probleem dat regelmatig voorkomt in Griekenland en waardoor er een verhoogde kans op bosbranden is.

Klimaat griekenland vergelijk-vakantie.nl