Frankrijk

Frankrijk vakantie-vergelijker.nl

 

Frankrijk

Frankrijk staat al jaren in de top 10 van vakantiebestemming van de Nederlanders.
Of je nu graag een warme strandvakantie wil, fietsen in de Alpen, op wintersport, brede rivieren, kloven, heuvels, vlak landschap. Je kunt het in Frankrijk allemaal vinden.
Er zijn maar weinig landen op relatief een korte afstand rijden die een zo’n grote diversiteit aan landschappen herbergen als Frankrijk.

Mede hierdoor staan er ieder jaar grote files op de snelwegen richting Frankrijk tijdens de vakantieperiode. De snelweg staat dan vol met afgeladen caravans en auto’s, vooral bij de tolpoorten kan het dan erg druk zijn. Hoewel kamperen favoriet blijft bij de Nederlanders stijgt ook nog iedere jaar de verhuur van vakantiehuisjes en hotelovernachtingen. Frankrijk is dankzij zijn lange geschiedenis zeer rijk aan cultuur en oudheid.

Documenten

Doordat Frankrijk net als Nederland het Schengenakkoord getekend heeft is er vrij vervoer mogelijk tussen deze twee landen. Het is echter wel verplicht om in het bezit te zijn van een geldig identificatiebewijs. Dit geldt ook voor kinderen. Het bezitten of verhandelen van verdovende middelen is hier verboden.

Klimaat

Frankrijk heeft een gematigd zeeklimaat. Alleen in het deel langs de Middellandse zee heerst er een Mediterraan klimaat. In de hoogst gelegen delen van de Alpen spreekt men hier van een hooggebergte klimaat. In Frankrijk spreekt men van een vierseizoenen klimaat die allen duidelijk te onderscheiden zijn. De temperaturen verschillen enorm binnen Frankrijk. De gemiddelde temperaturen liggen in het zuiden van het land behoorlijk hoger dan de meer noordelijk gelegen plaatsen in Frankrijk.

klimaat Frankrijk vergelijk-Vakantie.nl